Friday, March 29, 2013

Pääsiäispullaa!


Voi NAM mitä pullaa! ... ja hyvin toimivaa hiivaa. Olin nimittäin tekevinäni pieniä ja söpöjä pullia, mutta kahden kohotuksen jälkeen ne silti levisivät vielä uunissakin ihan reippaasti. Ei sillä, onpa enemmän millä herkutella. ;) Tein ihan perus pullataikinan jauhopussin ohjeen mukaan:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
n. 13 dl jauhoja
 vajaa 2 dl juoksevaa margariinia

Pullataikinan jaoin kahteen osaan, josta toisesta osasta pyörittelin ne mukamas-pienet pullat, ja toisesta puolesta tein kanelipullia. Kanelikierrepulliin laitoin vajaa 100 g pehmeää margariinia, vähän ruokokidesokeria ja vähän enemmän fariinisokeria, sekä sopivasti kanelia. Toisen taikinapuolikkaan jaoin vielä kahteen osaan - toisiin tuli Valion Sitruunarahkaa, toisiin tavallista maitorahkaa ja päälle muutama vadelma. Molempia rahkapullia tuli 8 kpl / laji, kanelipullia taisi olla muutama enemmän.

HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ! =)

2 comments:

  1. Ostin uuden ihanan keittokirja ja eilen tein korvapuusteja sen ohjeen mukaan!Maailman parasta pullaa ja ihan huikee taikina! Meidän iskä söi kymmenen minuutin sisään kolme :D t. turun hurja

    ReplyDelete
  2. Ohoh! Mikäs se sellainen kirja on, joka noin maagisen reseptin pitää sisällään? :D

    ReplyDelete