Friday, March 22, 2013

Voileipäkakkua!

First time ever tein ihan itse voileipäkakkua - kinkkutäytteellä tietenkin. Joskus olen apurina kyseisen herkun parissa häärinyt, ja konkareilta apua siis kyselinkin tämän ihanuuden tekoon. Tässä (allergian vuoksi) hieman yksinkertaistetut täytteet:

16 siivua ruispaahtoleipää
1. täyte  Italiansalaattia Saarioisten isompi paketti
2. täyte  Iso maksamakkarapötkö
3: täyte  200g maustamatonta tuorejuustoa
Ohuen ohut ylikypsä saunapalvikinkkua (300g paketti)

Leikkaa paahtoleivän reunat pois, laita neljä suorakaiteen muotoista palaa peräkkäin. Kasaa kakku folion päälle. Kostuta rasvattomalla maidolla (minä vetelin pullasudilla yhden sudillisen sinne ja toisen takaisin, tuli juuri sopivan kosteaa). Lado voileipäkakku laittamalla aina noin 1 cm kerros täytettä leipäsiivujen päälle, latomalla uudet leivät ja kostuttamalla ne, ja taas uudet täytteet.

Survo Italiansalaattia hieman pienijakoisemmaksi sauvasekoittimella tai vastaavalla. Tee maksamakkarasta levitettävää tahnaa rikkomalla se haarukalla. Tässä välissä voit myös lisätä suolakurkkukuutioita maksamakkaraan, ja survoa kuten edellinen täyte. Viipaloi sopiva määrä kinkkua (itse laitoin ehkä puolet paketista, eli noin 150g) ja näytä tätäkin täytettä sauvasekoittimelle. 

Laita Italiansalaatti alimmaiseen kerrokseen, seuraavaan maksamakkaraa ja päällimmäiseen kinkku-tuorejuusto. Lado loput leipäviipaleet päälle ja kostuta. Kääri kakku tiukasti folioon, laita jääkaappiin ja aseta jokin paino (esim 1,5 litran tuoremehupurkki) kakun päälle. Anna makujen tasaantua seuraavaan päivään. Kaavi/leikkaa ylimääräiset täytteet pois, ja kuorruta kakku 200g maustamatonta tuorejuustoa. Tee lopuista kinkkuleikkeleistä rullia, viipaloi kurkkua ja tomaattia, ja asettele ne parhaaksi katsomallasi tavalla kakun päälle.

No comments:

Post a Comment