Friday, March 22, 2013

Macarons.


Nämä macaronsit toteutin vanhalla tutulla ohjeella, jonka löysin eräästä suomalaisesta blogista. Alunperin huomasin sen kuitenkin olevan yhdestä toisesta uudesta tuttavuudesta, nimittäin aivan IHANASTA blogista nimeltään Call me cupcake!
Väliin laitoin erään toisen blogin ohjetta mukaillen suklaatäytteen. Ja tässäpä aineet ja tekovaiheet:

100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaisia (3-4 kpl)
200g tomusokeria
4 rkl sokeria

Laita valkuaiset jo edellisenä päivänä jääkaappiin kelmun alle "vanhenemaan", ota huoneenlämpöön riittävän ajoissa ennen leivontaa. Sekoita keskenään sihdattu tomusokeri ja todella hienojakoinen mantelijauhe. Vatkaa sähkövatkaimella (todella puhtaat välineet!) valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua, ja lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää, mutta ei liian kovaa. Testaa nostamalla vispilät ylös; niihin pitää jäädä selkeät "huiput", jotka pitävät kunnolla muotonsa, mutta ovat vielä asteen pehmeät. Sekoita manteli-tomusokeriseos varovasti nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Pyöräytä lastalla aina muutaman kerran, sillä taikina löysenee sekoitettaessa. Massa on valmista pursotettavaksi kun siihen jää sekoittamisjäljet muutamaksi sekunniksi, mutta sitten pinta tasoittuu. Laita taikina pursotuspussiin ja leikkaa kulmaan noin 1 cm halkaisijaltaan oleva reikä. Pursota noin 1 € kokoisia nappeja leivinpaperille suoraan ylhäältä alas. Kopauta peltiä kevyesti pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat, ja anna sen jälkeen nappien levätä 30-60 min. Paista 150 C noin 10 min keskitasolla. Macaronsit eivät saisi saada uunissa juurikaan väriä.

140g Pirkan minttutäytesuklaa (kuin After Eight)
60g kuohukerma
20g pehmeä voi

Rouhi suklaa, laita kerman kanssa kattilaan. Kuumenna sen verran, että suklaa sulaa ja massasta tulee tasaista. Ota kattila levyltä, ja lisää voi pieninä nokareina, sekoita tasaiseksi. Laita täyte jääkaappiin jäähtymään. Levitä/pursota joka toiselle macaron-kuorelle täytettä, nosta loput kuoret kansiksi. Laita macaronsit jääkaappiin ja herkuttele huomenna.

No comments:

Post a Comment