Keväinen täytekakku
Vaalea kakkupohja (4 munaa), toisessa kerroksessa Lemon Curd-kerros, mustikkamarmeladikerros ja diplomaattikreemiä, kostutus maidolla. Toisessa kerroksessa vain mustikkaa ja diplomaattikreemiä. Päällinen vaaleankeltaiseksi värjättyä sokerimassaa, koristeet samaa tavaraa. Reunalla Flora Vispiä.
Suklaajuustokakku
Ensiksi pahoittelut epätarkasta kuvasta. Tässä kuitenkin ohje tuohon herkkuun:
175 g MinttuDominoja
50 g voita / margariinia
4 liivatelehteä
1 rkl kiehuvaa vettä
170 g taloussuklaata
(= 7 riviä levystä, viimeisen rivin voi käyttää esimerkiksi koristeluun)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,25 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl Flora Vispiä
Murskaa keksit, sekoita sula rasva joukkoon. Painele halkaisijaltaan noin 22 cm irtovuoan pohjalle ja laita kylmään. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 min kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita tuorejuuston sekaan sokerit. Sulata suklaa, ja sekoita kunnolla tuorejuusto-sokerimassan kanssa sekaisin. Lisää vispattu kerma ja sekoita tasaiseksi. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen, ja kaada ohuena nauhana kakkumassaan. Sekoita hyvin. Kaada keksipohjan päälle, hyydytä jääkaapissa useampi tunti / yön yli. Koristele esimerkiksi vuolemalla kuorimaveitsellä suklaata päälle.
Texmex-kierteet
Vielä toinenkin epätarkka kuva..
400 g jauhelihaa
1 pss Santa Maria Original Taco -maustetta
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 iso ruokalusikallinen Creme Cuisinea, makuna sipuli
400-500 g lehtitaikinalevyjä
Anna taikinalevyjen sulaa. Paista jauheliha, mausta, pilko paprikat pieniksi, sekoita kaikki aineet keskenään. Kauli taikinalevyjä hieman pidemmiksi ja vielä hieman enemmän leveiksi. Levitä täytettä levylle, jätä levyn päästä noin 2 cm tyhjäksi (kastele se lopuksi vedellä, jotta kierre pysyy paremmin kiinni). Rullaa levy aloittaen levyn kapeammasta päästä, leikkaa jokainen rulla neljään osaan. Laita leivosvuokiin ja paista 225 C noin 15 min. Voit voidella kierteet kananmunalla ennen uuniin laittoa, niin saat pintaan kauniimman värin.
No comments:
Post a Comment