Friday, March 22, 2013

Taivaallinen Sacher.

Tässä maistiaispalassa kuorrute ei ihan riittänyt reunoille asti
Yksi suurimmista klassikoista kakkujen joukossa on Sacher - josta on varmaan miljoona eri reseptiä. Tätä(kään) kakkua en ollut ennen tehnyt, mutta kahden eri reseptin yhdistäminen onnistui erinomaisesti. Itse kakku matkasi pois kaupungista, mutta olihan tekijän tehtävä muffinsivuoallinen vain tietääkseen mitä vieraille tullaan tarjoamaan. Tähän maistiaispalaan siis pohjasin otsikon arvioinnin.

200g voita (ei siis margariinia tänään)
200g Taloussuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
aprikoosihilloa
appelsiinitäysmehua

Sulata voi ja suklaa yhdessä kattilassa. Alhainen lämpö ja jatkuva sekoittelu edesauttavat tasaista sulamista ja pohjaanpalamattomuutta. Siirrä tasainen massa sivuun jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon nuolijalla varovasti nostellen jauhoseos sekä voi-suklaasula. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa n. 24 cm vuoassa 175 C 30 min. Alenna sitten lämpö 150 C ja paista vielä n. 30 min, kunnes kakku on kypsä. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä, ja anna jäähtyä täysin ilman vuokaa. Leikkaa pohja kahteen osaan, ja kostuta KEVYESTI appelsiinimehulla (muutamat pullasutisipaisut molemmille leikkauspinnoille), levitä hilloa pohjalle haluamasi määrä (ehkä noin 0,5 cm läpikuultava kerros), ja nosta kansi paikoilleen.

250g tumma suklaa 
(esim Fazerin tumma leivontasuklaa on juuri tämänkokoinen levy)
50g voita

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoitellen (varo ettei suklaa pala). Nosta kakku esim itseään pienemmälle lautaselle joka on pienen korokkeen (kuten hillopurkki) päällä. Kaada kuorrute kakun päälle, ja auta sitä leviämään reunoille peittäen koko kakun. Tämän kaiken alla kannattaa sitten olla leivinpaperi jotta pöytä ei ole ihan sotkussa lopuksi. Nosta kakku kylmään jotta kuorrute jähmettyy, ja nosta sitten tovi ennen tarjoilua pöydälle lämpiämään helpottaaksesi kakun leikattavuutta. Tämäkin kakku kannattaa täyttää ja kuorruttaakin jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii mehevöityä kunnolla. Perinteisesti tätä herkkua ei koristella mitenkään, mutta jos jotakin tahtoo tehdä, voi jokseenkin jähmettyneen kuorrutteen päälle spritsata suklaasulalla nimen Sacher.

No comments:

Post a Comment