Saturday, April 6, 2013

SpringFling.



Ihana ystäväni järjestää kevään kunniaksi karkelot, joihin luonnollisesti lupasin leipoa jotakin. Ja kuinka yllättävää, kaiken pohdinnan jälkeen päädyin täytekakkuun - jälleen kerran. Koska tällä kertaa kaakaotuotteiden käyttö oli kiellettyä, päädyin tekemään (toivottavasti) raikkaan mansikka-sitruuna -yhdistelmän täytteeksi, noin niinkuin kevään, ja ehkä joskus koittavan kesän kunniaksi. 

Kakku on siis yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen:

1 kääretorttupohja parhaalla perintöreseptillä tehtynä (200 C 5-8 min.)
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Mansikkajäätelön makuinen täyte (ja tämän ei-itsetekoisuus on ehkä hieman häpeällistä)
1 prk Valio vaahtoutuvaa Mansikkakermaa
1 prk Valio Makea Mansikka -rahkaa
hieman vaniljakreemijauhetta
+
Lemon Curdia
Kostutukseen vedellä laimennettua sitruuna- ja appelsiinimehujen sekoitusta

Kokosin kakun kelmulla vuorattuun pieneen sekoitusastiaan leikkaamalla kääretorttupohjasta sopivan kokoisia paloja (ensin yksi pohjalle, sitten täyte, toinen pohjakerros, täyte ja viimeinen pohjalevy). Päällinen on marsipaania (jota onneksi saa kaupasta valmiiksi mustana!) ja kukat ovat itse värjättyä sokerimassaa.


No comments:

Post a Comment