Saturday, April 13, 2013

Kuohkeat kaakaomuffinssit.


Nämä muffinssit ovat todelliset ex tempore leivonnaiset - eihän vanhentuvaa Valion vaahtoutuvaa suklaakermaa nyt poiskaan viitsinyt heittää, joten jotain oli keksittävä. Kaakaomuffinsseja nämä ovat siksi, koska ne eivät sisällä ollenkaan oikeaa suklaata. Senpä vuoksi ne eivät myöskään ole raskaita tai yltiömakeita (jos siis jonkun mielestä oikea suklaa sellaisen efektin edes voi aiheuttaa). Tällä ohjeella tuli 7 isohkoa Amerikan muffinivuokaan tehtyä ja 5 vähän pienempään vuokaan tehtyä muffinssia.

2 munaa
1 dl sokeria
2 dl vaahtoutuvaa suklaakermaa 
1 dl juoksevaa margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
n. 3 dl vadelmia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla sekaisin, lisää kerma (suoraan purkista, siis vaahdottamatta) ja margariini. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vadelmat ja sekoita varovaisesti taikinan joukkoon. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 C noin 15-20 min, leivonnaisten koosta riippuen. Jos haluat muffinsseista oikeasti suklaisia, taikinaan voi lisätä esimerkiksi 50 - 100 g rouhittua tummaa, maito- tai valkosuklaata.

No comments:

Post a Comment