Tässä muutama kuva kolmiin eri juhliin matkustaneista kakuista. Yhdelle lakitettavalle meni kaksi kermakakkua, joiden päälle tuli irtokoristeina YO-lakit. Värit keltainen ja pinkki tulevat kakun täytteistä, jotka ovat persikka ja vadelma. Toiselle lakitettavalle meni kaksi marsipaanikakkua, joiden väreinä käytettiin juhlamekon värejä - punainen ja musta. Kolmannelle ystävälleni meni toiveiden mukaan sokerimassapäällysteinen kakku mustilla ja pinkeillä kukilla, sekä mustalla kuvioinnilla.
Uudet ylioppineet toivoivat täytteiksi samoja makuja - vadelmaa ja hedelmää. Kermakakuissa siis välissä vadelmatäyte ja persikkatäyte, punaisessa marsipaanikakussa persikka + mandariinitäyte ja musta-valko-pinkissä kakussa vadelmatäyte vaniljarahkalla.
Täytteet Kinuskikissan ohjeita ja/tai niistä hieman muokattuja.
Nämä määrät täytteitä ovat hyvin riittoisat kahteen väliin - mutta mitäs ideaa edes on syödä TÄYTEkakkua jos sitä täytettä ei ole reippaasti? ;)
Vadelmatäyte
3,75 dl vispikermaa
375 g maitorahkaa
0,75 dl sokeria
0,75 dl vaniljakreemijauhetta
n. 375 g sulatettuja suomalaisia pakastevadelmia
Persikkatäyte
3,75 dl vispikermaa
375 g maitorahkaa
n. 0,5 dl sokeria
0,75 dl vaniljakreemijauhetta
n. 375 g soseutettua persikkaa sokeriliemessä
(ilman lientä, se laimennettuna vedellä käytetään kakun kostutukseen)
Persikka + mandariinitäyte
5 dl vispikermaa
175 g soseutettua mandariinilohkoja sokeriliemessä
(ilman lientä)
n. 470 g soseutettua persikkaa sokeriliemessä
(ilman lientä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl vaniljakreemijauhetta
Moikka!
ReplyDeleteSut on haastettu mun ("tosi aktiivisesti" päivittyvässä) blogissa eli täällä: http://helpotherkut.blogspot.fi/2013/08/haastevastaus.html