Thursday, October 25, 2012

Neljäs kerta toden sanoo!

Macarons - mikä haastava leivonnainen.

Ensimmäisen kerran niitä kokeiltuani totesin "nämähän onnistuivat hyvin, miksi kaikki niin ihmettelevät?"
Aloittelijan säkää.
Seuraavalla kerralla satsi muistutti jotain kuu- tai laavakiviä (olivat kevyitä ja täynnä reikiä), ja kolmannen kerran yritelmät näyttivät tulivuorilta - kaikki kartion muotoisia ja päällä keskellä iso ammottava aukko.
Hyvin meni.

Lähes vuoden tauon jälkeen uskaltauduin uuteen yritykseen. Ewelyn's Cakeheaven-blogista löytämäni ohje vaikutti lupaavalta. Siispä laitoin valkuaiset edellisenä päivänä jääkaappiin "vanhentumaan", ja seuraavana päivänä hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpiämään. Massan teko oli helppoa ja nopeaa - sujui jotenkin mukavammin kuin edellisillä kerroilla. Ja minkä suuren yllätyksen koinkaan kun kuoret tulivat uunista; JOKAIKINEN onnistui! Jihu! Mikä suuri helpotuksen hetki. Ja hyviäkin olivat - ehkä ehdin seuraavalla kerralla ihan kuvatkin leipomuksista ottamaan. ;)

No comments:

Post a Comment